Keresés ebben a blogban

2014. július 14., hétfő

20syl - Motifs EP & Obsession EP (2014)

20syl hiphop producer & MC & DJ Nantes-ból. Amikor nem egymaga tolja, akkor a Hocus Pocus és a C2C tagja is.
Eddig 3 EP-je jelent meg, egy 1999-ben és kettő 2014-ben. Annyira bejött, hogy le is csaptam egyből az idei kiadványokra.
Az egyik egy Nantes-i lemezboltból (ahol a hely maga is lemez alakú), a másik Németországból jött.
A zene előtt pár szó mindkét lemezről:




Obsessions EP - 2014
A 10YRS a 10 éves Hip OPsession nevű francia zenei fesztivál betétdala lett. A lemezen egyik oldalán ez a szám van rajta és ennek az eredeti beatje még 1999-ből. Nagyon tetszik, ha meg lehet hallgatni egy dal eredetijét, érezni, hogy milyen trendek, változások vannak 15 év között. (Sajnos sehol nem találtam online elérést az 1999-es verzióhoz, aki akarja, itthon felrakom neki). A lemez másik dala az Obsession, ami a Fixpen Sill nevű francia rapduóval készült el, de a zenei alapok ugyanazok. Ennek a klipje is fasza, szóval itt van a poszt végén beágyazva. A lemezt 500 példányban vágták, ezért örülök, hogy az egyik az enyém lehet. Az Aktrecordsban isu például mondta hogy francia nagykeres kapcsolata ellenére nem tudja megrendelni a lemezt. Az én szerencsém az volt, hogy a lemezbolt és a fenti fesztivál is Nantes-ban van, valószínűleg kevés helyen lehet Nantes-on kívül kapni a lemezt épeszű áron. Neten keresztül alig egy hét alatt megérkezett sima postával.


Motifs EP - 2014
Ezt az EP-t sem tudtam magyar boltból megszerezni, Discogs-on keresztül Németországból érkezett meg három nappal később mint a francia csomag. Ehhez az EP-hez is dukál egy klip (Kodama).
Minőségi electronikus hiphop került a lemezre, szintén nem pénzkidobás, és Soundcloudon elérhető az egész anyag.




Ha a dalok után archoz/képhez akarjátok kötni 20syl-t, akkor itt vannak a klipek. Az Obsession hangulatos, a Kodama ötletes.

 


Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése