Keresés ebben a blogban

2014. január 16., csütörtök

First Word Records diggin'


Ez most rövid ajánló lesz azokból a kislemezekből, amiket a First Word kiadótól rendeltem karácsonyra (Herma Puma kivételével, mert ő már szerepelt korábban). Főleg soul vonalon mozgunk.

A Haggis trombitások régi kedvencek, ugyanazt a fúvós soul vonalat képviselik, mint a Bamboos pl. Ez a feszes ütemű, főleg női vokállal dolgozó soul gyakran megosztó. Vagy rajonganak érte az emberek, vagy az itthoni “tucatjellegét” kiemelve inkább akkor rendelnek a pultnál, amikor ezek a dalok szólnak. Egy tény, abszolút tánczene.

A nevében is benne van: valaki összefeküdt az afrobeattel és ez lett a vége. Kicsit kalandozósabb dallamok, tompább, mélyebb hangok jellemzik. Akinek viszont bejön pl. Fela Kuti, annak ezekkel a dalokkal sem lesznek gondjai. Igazi bemelegítő trekkek.

A Soulenace duó már volt a blogon, ez a La Beat Tape-től korábbi kiadványuk, de az esszenciát érezni. Loopolt kiáltás, filmes skitek, hammond orgona. Míg a Le Plaisir csak ízlelgeti a bulit, addig a Chemise kiszámíthatóbb diszkójával már simán a táncparketten tart.

 - Still Splendid (ft Roots Manuva)

Ezt a lemezt csak azért vettem meg, mert a második számban Roots Manuva van. Inkább reggae / hiphop, de abszolút megérte.

Jefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése